Нове зелене површине на ободу Шапца

(Фото: Принтскрин)

Шабац је једна од 38 локалних самоуправа којима ће Министарство заштите животне средине суфинансирати пројекте пошумљавања. „Биће ово допринос смањењу аерозагађења и очувању природе“, истичу у управи града и додају да је садња нових стабала један у низу пројеката који су планирани у оквиру борбе за чистији ваздух у Шапцу.

Не случајно, садња нових стабала планирана је у индустријској зони у којој послује више од 30 компанија и где се ускоро очекује долазак нових инвеститора. Дрворед ће бити засађен дуж деонице која спаја прометни магистрални пут Шабац-Лозница и радну зону у дужини од једног и по километра.

Град Шабац је обезбедио 800 хиљада динара за овај пројекат. Добићемо нова „плућа града“ у делу индустријске зоне од Капитол парка. Реализоваћемо и друге пројекте којима ће се утицати на смањење аерозагађења у граду и побољшање квалитета ваздуха који удишу наши суграђани – наводи др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Зелене површине у граду простиру се на простору од 105 хектара а о њима се стара сектор зеленила ЈКП Стари град. Производња, садња, орезивање, кошење… неке су од активности које се спроводе током читаве године.

У Сектору зеленила имамо сопствену производњу садница којима допуњујемо цветне леје, украшавамо зелене површине и тргове. Пролећно уређење ових дана почиње у пуном замаху – каже Никола Беговић, в. д. директора ЈКП „Стари град“.

Укупна вредност шабачког пројекта пошумљавања износи 2.646.000 динара од чега ресорно министарство обезбеђује 1.850.000 динара.

Славица Гајић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар