Немачка један од највећих инвеститора у српску привреду

(Фото: srbija.gov.rs)

Председница Владе Србије Ана Брнабић је истакла да је Немачка један од најзначајнијих економских партнeра наше земље и један од највећих инвеститора у српску привреду, нагласивши да је наш кључни интерес даље повећање немачких инвестиција у инфраструктурне пројекте и јачање сарадње у области енергетике, образовања и ИТ сектора.

Брнабић је разговарала са председником Немачко-српске привредне коморе Франком Алетером о будућим економским активностима у циљу унапређења и развоја билатералних привредних односа двеју земаља.

Алетер је oценио да је повољна пословна клима условила да све већи број немачких компанија жели да инвестира у Србији, што отвара могућности за даље јачање сарадње у бројним областима. Oн је посебно истакао значај који немачке компаније придају питањима заштите животне средине, истовремено изразивши задовољство најављеним мерама Владе, оценивши да ће то отворити додатне могућности за међусобну сарадњу.

На састанку је било речи и о значају развоја дуалног образовања које се примењује у Србији, а саговорници су оценили да је то одличан пут да се дође до образованог кадра који ће моћи да одговори на потребе компанија са најсавременијом технологијом.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар