На снази викенд мере против корона вируса

Нове мере за сузбијање корона вируса, према одлуци Владе Србије, ступиле су на снагу синоћ, па ће до понедељка у шест сати у Србији моћи да раде само продавнице прехрамбене робе, апотеке и бензинске пумпе. Остале продавнице као и угоститељски објкети, кафићи и ресторани, козметички и фризерски салони, салони лепоте, кладионице, коцкарнице, дечије играонице, теретане, спортски објекти биће затворени до понедељка ујутру.

За викенд ће моћи да раде и ординације, лабораторије, стоматолошке и ветеринарске ординације, киосци и трафике. Дозвољен је и рад објекта попут обућарских, стаклорезачких и кројачких радњи, као и ресторана и барова у оквиру хотелских и сличних туристичких смештаја, али само за госте који су пријавили боравак. Радиће и спортски објекти у циљу припрема или одржавања регистрованих такмичења у оквиру националних спортских савеза.

На онлајн наставу од првог радног дана нове седмице прелазе и ученици виших разреда основних школа. Вакцинација ће се одвијати без прекида, по унапред утврђеном плану.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар