Михајловић: Неопходно да регистар педофила што пре заживи

(Фото: srbija.gov.rs)

Потпредседница Владе Републике Србије и председница Kоординационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић изјавила је данас да је држава решена да се избори са сваким обликом насиља, а педофилија то свакако јесте, као један од најгрубљих облика кршења права деце на нормалан живот и одрастање.

“Kао жена и као мајка згрожена сам вестима које су нас последњих дана преплавиле, а тичу се напаствовања девојчица и педофилије. Уверена сам да ће надлежне институције одреаговати на прави начин и у случају учитеља фолклора, поменутог свештеника, али и редара из тржног центра који је покушао да обљуби малолетну девојчицу.

Држава је решена да се избори са сваким обликом насиља, а педофилија то свакако јесте, као један од најгрубљих облика кршења права деце на нормалан живот и одрастање.

Ово су веома потресне теме за друштво у целини. Зато је неопходно да регистар педофила, предвиђен Маријиним законом, заиста заживи. Kао што очекујем и да добијемо свеобухватан јединствени регистар насилника, који сам иницирала и који ће бити део Стратегије за родно засновано насиље над женама”, поручила је Михајловић.

(Извор: srbija.gov.rs)

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар