Михајловићева: Држава и град заједно за добробит грађанки и грађана Шапца

(Фото: mre.gov.rs)

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, посетила је данас град Шабац и са градоначелником Александром Пајићем и начелником Мачванског округа Владаном Kрасавцем разговарала о сарадњи државе и града у области рударства и енергетике. Михајловићева је изјавила да јој је ово прва посета након избора новог градоначелника, подсетивши да је задатак људи на власти да учине све што могу за све грађанке и грађане да живе боље.

“Раније када сам долазила слушала сам грађане да се жале како их бивши градонацелник дели према томе за кога гласају. Зато ми је драго да данас Шабац има новог градоначелника и ту сам да вам кажем да нећете бити сами и да ћемо заједно радити за добробит грађанки и грађана Шапца. Радићемо на томе да сва домаћинства имају могућност да добију субвенције да замене прозоре и врата, јер то је национални интерес, да не трошимо више енергије него што је потребно. Хоћемо да улажемо да куће и домаћинства могу да имају соларне панеле, јер ће тако и рачуни бити нижи, вишак енергије ићи ће у систем и на добитку ће бити и грађани и држава. Било је речи о већем коришћењу обновљивих извора енергије, као што су геотермална енергија, биомаса, солари”, изјавила је Михајловићева, подсетивши и да је у претходним годинама уложено 10 милијарди динара у путну инфраструктуру у овом крају.

Александар Пајић рекао је да је потпредседница Михајловић истински пријатељ грађана Шапца и захвалио јој на помоћи и подршци претходних година.

(Фото: mre.gov.rs)

“Град Шабац је напокон постао партнер својој држави и заједно са Владом Србије постајемо део развоја земље. Великим инфраструктурним улагањима омогућићемо бољитак свим својим грађанима. Данас смо разговарали о новим законима и како да то применимо код грађана, пре свега када је реч о обновљивим изворима енергије и енергетској ефикасности”, изјавио је Пајић.

Састанку је присуствовао и народни посланик из Шапца Бобан Бирманчевић, који је рекао да је добро познато како функционише министарство којим руководи министарка Михајловић – одговорно, прецизно и са великим резултатима.

“Од 2012. до данас, све што министарка и њен тим обећају реализује се и засновано је на реалним чињеницама. Данашњи долазак најављује светлу будућност за наше суграђане када је реч о обновљивим изворима енергије, соларној енергији, биомаси, геотермалној енергији и енергетској ефикасности. Чекају нас нове инвестиције. Уз помоћ министарке, Шабац иде крупним корацима напред”, казао је он.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар