Марија Обрадовић: Вакцинација што већег броја грађана државни приоритет

Марија Обрадовић (Фото: mduls.gov.rs)

Министарка државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Марија Обрадовић изјавила је данас да је до сада за вакцину против корона вируса пријављено 1.365.000 грађана, што је, како је оценила, недовољно.

Обрадовић је у изјави за Радио-телевизију Србије (РТС) подвукла да је приоритет Владе да се вакцинише што већи број грађана, уз напомену да морамо променити начин живота, стално носити маске, избегавати руковање и бити максимално дисициплиновани.

Она је указала на то да је важна вакцинација у урбаним и насељенијим насељима, будући да старији који живе у ретко насељеним планинском подручјима нису толико изложени коронавирусу.

Вакцинисано је 50 одсто становништва старијег од 60 година, али то није довољно, поновила је министарка и додала да су се сви градоначелници укључили у промовисање имунизације преко локалних медија.

Обрадовић је позвала грађане да се и даље пријављују за вакцинацију, наводећи да су за све који се нису пријавили отворени пунктови без термина.

Такође, како је напоменула, ромска популација је непокривено подручје јер у 29 градова и општина постоје 124 ромска насеља, у којима има људи који немају приступ еУправи, нити лична документа.

У складу са тим, ресорно министарство помаже онима који желе да се вакцинишу, а немају лична документа, да их добију по убрзаној процедури, подвукла је Обрадовић и додала да нису заборављени ни бескућници.

0 коментар
1

Прочитајте још

Оставите коментар