Италијанска агенција понудила клијентима вакцинацију у Србији

(„Коријере дела Сера“)

Туристичка агенција „Салвадори” из улице Уго Баси у Болоњи понудила је пакет аранжман за све Италијане који желе да се у Србији вакцинишу против ковида-19, пише лист „Коријере дела Сера”, у тексту који је потписала сарадница из тог града Данијела Корнео. Један од двојице браће, власника агенције, Умберто Сасатели Салвадори је и сам примио жељену вакцину у Београду, после чега се родила идеју да се свим заинтересованим понуди туристичко-здравствени аранжман од четири дана.

Основни четвородневни аранжман за две особе кошта 500 евра, у цену је укључен ковид-тест пре уласка у Србију, а агенција нуди различите врсте превоза: редовне летове, путовања аутомобилом, путовања с возачем, чартер летове, па чак приватне авионе. Сваки на основу економске доступности. Једни услов за путовање јесте да особа има потврду да је регистрована за вакцинацију.

Два дана од објављивања „путничког пакета“ агенција „Салвадори“ је примила преко 500 захтева из целе Италије, укључујући острва, а такође и од Италијана који живе у Уједињеним Арапским Емиратима. У правој „лавини“ која је погодила агенцију налазе се и предузећа (укључујући и велика), с обзиром на отварање српске кампање вакцинације и за грађане који немају пребивалиште у матичној земљи, али и могућности да људи сами одаберу врсту серума који ће примити, објашњава новинарка Корнео.

Међу онима који су се јавили туристичкој агенцији јесте и компанија са југа Италије која исказала намеру да вакцинише 200 својих запослених.

За Италијане који намеравају да се вакцинишу у Србији, агенција из Болоње је обезбедила локалне водиче и преводиоце, смештај у хотелима, а ко клијентима је на располагању и туристичку тура кроз Београд. Предузимљива браћа Салвадори планирају и имунизацију у мањим местима у Србији, где је, како истичу, мања гужва испред центара за вакцинацију.

– Од понедељка, каже Сасатели Салвадори, телефон не престаје да звони. Изненадиле су нас стотине захтева, мораћемо да позовемо још неке запослене на посао. Сада помажемо купцима у попуњавању обрасца на ћирилици у којем изражавају интересовање за вакцину, а Србија ће их потом контактирати путем текстуалне поруке са потврдом, наводи власник агенције из Болоње.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар