За нову котларницу школе у Накучанима од града и државе 25 милиона

(Фото: Град Шабац)

Град Шабац је у складу са јавним конкурсом за доделу средстава за суфинансирање пројеката набавке, замене, реконструкције и санације котларница за грејање у 2021. години потписао у Министарству заштите животне средине пројекат Реконструкције котларнице у ОШ „Доситеј Обрадовић” у Волујцу, издвојено одељење у селу Накучани.

За грејање издвојеног одељења школе у Накучанима, биће урађена котларница на чврсто гориво, дрвну сечку, која је јефтинија у односу на пелет.

Укупна вредност пројекта реконструкције котларнице износи 25 милиона динара. Министарство заштите животне средине обезбеђује средства у износу од 20 милиона, док ће Град Шабац обезбедити средства за суфинансирање пројекта у износу од пет милиона динара.

„У основној школи већ постоји котларница која користи угаљ. Овим пројектом, котларница ће бити дорађена и прилагођена новој врсти енергента. Дрвна сечка је јефтинији и обновљив извор енергије. Свакодневно се боримо да смањимо аерозагађење на територији нашег града. Бринемо о чистом ваздуху како у граду, тако и на селу. Ово је битан пројекат за заштиту животне средине, али и квалитет рада образовних установа у нашем граду”, рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар