За медијске пројекте у Шапцу расподељено 30 милиона динара

(Фото: Шабачки лист)

Град Шабац је у 2021. години определио средства у износу од 30 милиона динара за потребе остваривања јавног интереса у области јавног информисања. Сходно Закону о јавном информисању и медијима, ова средства су распоређена на основу јавног конкурса за суфинансирање проjеката производње медијских садржаја из области jавног информисања на територији града Шапца у 2021. години. Оцену пројеката поднетих на конкурс извршила је стручна комисија, састављена из реда медијских радника предложених од стране новинарских и медијских удружења, односно независних медијских стручњака.

Решење о расподели средстава донето је на основу предлога комисије о расподели средстава са образложењем и објављено је на веб сајту органа који је расписао конкурс. Решење о расподели средстава може се преузети на адреси https://sabac.rs/wp-content/uploads/2021/04/resenje-o-raspodeli-sredstava.pdf а образложење стручне комисије на адреси https://sabac.rs/wp-content/uploads/2021/04/predlog-komisije-o-raspodeli-sredstava-sa-obrazlozenjem.pdf.

У циљу рационалног односа према средствима буџета Града Шапца, опредељена средства за наведене намене мања су за 20 одсто у односу на претходну годину. Благовремено и до истека рока за подношење пријава на конкурс приспела су 44 предлога пројекта, од чега је одлучено да се суфинансира 21 пројекат. Суфинансирани садржаји биће презентовани јавности у скоро свим облицима медијског изражавања који су данас познати, и то путем штампаних медија, на радију, телевизији и интернет порталима.

Опредељујући буџетска средстава за ове намене, Град Шабац се стара о остваривању јавног интереса подстичући разноврсност медијских садржаја, слободу изражавања идеја и мишљења, слободан развој независних и професионалних медија, што доприноси задовољавању потреба грађана за информацијама и садржајима из свих области живота, без дискриминације, саопштио је данас градоначелник Шапца др Александар Пајић.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар