Заштита животне средине приоритет Шапца, Сремске Митровице и Руме

(Фото: Град Шабац)

Градоначелник Шапца данас се састао са потпредседником Владе и министром пољопривреде, шумарства и водопривреде Браниславом Недимовићем, градоначелницом Сремске Митровице, Светланом Миловановић и председником општине Рума, Слађаном Манчићем. На састанку се, између осталог, говорило о томе да ЈКП „Комуналац” из Руме одлаже комунални отпад на регионалној депонији „Срем – Мачва”. Градоначелник Шапца др Александар Пајић истакао је да је имао прилику да у име Града разговара са министром Недимовићем о битним темама за град Шабац.

„Ту пре свега мислим на завршну фазу изградње постројења за пречишћавање отпадних вода. Да ли у наредном периоду можемо да очекујемо финансирање из европских фондова, како би овај пројекат био реализован. То су оптерећења која Град Шабац има из претходног периода и која треба да буду решена. Са министром Недимовићем разговарао сам и о темама из области пољопривреде”, истакао је градоначелник Пајић и додао да је регионално решавање проблема одлагања отпада и заштите животне средине приоритет Града Шапца и градова и општина у окружењу.

„Заједно са градоначелницом Сремске Митровице, Светланом Миловановић и председником општине Рума Слађаном Манчићем договорили смо сарадњу у овој области. Ово је добар пример утицаја два града, Шапца и Сремске Митровице, као и Општине Рума на најважнија питања заштите животне средине”, додао је Пајић.

Председник општине Рума, Слађан Манчић казао је да прикључење Регионалној депонији ,,Срем – Мачва” од изузетне важности за Руму.

„Ово за Руму има велики значај јер ћемо после више деценија доћи у ситуацију да са једне стране уђемо у пројекат затварања наше, постојеће депоније која се заиста измиче контроли, а са друге стране имаћемо уређено одлагање и одношење смећа на адекватно место које је и намењено за то”, истакао је Манчић.

Градоначелница Сремске Митровице, Светлана Миловановић рекла је да се нада да ће се Регионалној депонији „Срем – Мачва” ускоро прикључити и општина Шид, која је тренутно у процедури.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар