Захарова: Прљава кампања Запада против наше вакцине није завршена

(Фото: Принтскрин)

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова је рекла да се на Западу већ месецима одвија кампања против руске вакцине против вируса корона и да она још није завршена. „Говоримо о томе што је већ очигледно да месецима већ траје кампања против наше вакцине“, рекла је Захарова у емисији познатог руског новинара Владимира Соловјова на Ју-тјубу, а преноси Спутњик Србија.

Подсетимо, високи званичник Кремља је недавно рекао новинарима да, према информацијама руске специјалне службе, Америка и њени савезници планирају покретање обимне информативне кампање против вакцине „Спутњик Ве“.

„Кичму тој информативној хидри сломили су сами Западњаци када су почели или сами да се вакцинишу руском вакцином или да траже да је испоручимо или да предлажу заједничку производњу или производњу вакцине на територији њихових земаља. Али то не значи да је прљава информативна кампања завршена. Она није завршена“, рекла је Захарова.

Вакцина „Спутњик Ве“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету.

Научни часопис „Лансет“ објавио је 5. фебруара резултате треће фазе клиничких испитивања вакцине против ковида „Спутњик Ве“, у којима се потврђује да „Спутњик Ве“ безбедна и ефикасна вакцина. Током треће фазе клиничких испитивања, вакцина је показала високу стопу ефикасности, имуногености и безбедности. Ефикасност вакцине је већа од 91,6 одсто. Вакцина пружа потпуну заштиту од тешких случајева ковида 19.

0 коментар
1

Прочитајте још

Оставите коментар