До сада ревакцинисано 10.300 Шапчана

(Фото: facebook/gradonacelniksapcadraleksandarpajic)

У Здравственој станици Домa здравља ,,Др Драга Љочић“ у Мачванском Прњавору, данас до 12 сати ревакцинисано je 195 људи. Првом дозом кинеског произвођача ,,Синофарм“, до 16 часова требало би да буде вакцинисано још 250 мештана из Рибара, Петловаче, Змињака, Прњавора, Скрађана и Петковице, који су се пријавили преко портала еУправа. Укупно je ангажовано четири лекара, осам медицинских сестара и техничара.

– Захваљујући председнику државе Александру Вучићу, Влади Републике Србије и њиховом континуираном раду имамо довољан број вакцина. Сви су у могућности да бирају оне вакцине које им одговарају и приме потпуно бесплатно. Заједно се боримо да нађемо адекватно решење против ове заразе која је захватила цео свет. Драго ми је што је интересовање наших суграђана за вакцинацију велико, јер је то једини пут да се победи епидемија – истакао је градоначелник др Александар Пајић који је данас обишао овај здравствени пункт.

До сада је на подручју града Шапца укупно употребљено више од 27.000 вакцина, а укупно 10.300 грађана је ревакцинисано.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
1

Прочитајте још

Оставите коментар