Додељени уговори за 24 пројекта из области културе, вредни 8,5 милиона

(Фото: sabac.rs / Глас Подриња)

Конкурсом за финансирање и суфинансирање пројеката у области културе за 2021. годину, град Шабац је данас доделио уговоре чија је укупна вредност око 8,5 милиона динара и то за 24 најквалитетнија пројектна предлога. Уговоре је уручио градоначелник Шапца др Александар Пајић, који је истакао да ће Град снажно подржати све оне који намеравају да улепшају културну сцену Шапца.

„Посебно бих издвојио културна уметничка друштва, које Град наставља да финансијски помаже, затим квалитетне музичке, ликовне и позоришне пројекте младих уметника. Такође, драго ми је да ће неки пројекти бити спроведени и на сеоском подручју. Сви ови пројекти, чија остварење ће умногоме зависити и од епидемијске слике током 2021. године, треба да обогате културну сцену Шапца, и покажу нашу опредељеност да је култура једна од области друштвеног живота без које Град Шабац не може постати – Град будућности”, нагласио је градоначелник др Александар Пајић.

(Фото: sabac.rs)

Писац Јасмина Лазаревић истиче да је почаствована што је њено литерарно дело „Девојка из долине јоргована IV: Епидемија пегавог тифуса у Србији“ одабрано од стране комисије.

„Ово је за мене најсрећнији дан. Захваљујем се нашем драгом граду, нашем Малом Паризу и Српском Вердену, који је знао да препозна праве вредности и да их награди како би биле преточене у уметничке пројекте који ће служити будућим нараштајима. Наши челници Града су то имали у виду, и ја као појединац сам изузетно срећна. Књига коју ћу штампати је посвећена свим лекарима који су током епидемије тифуса преминули. И данас се боримо са ужасном пошасти која је погодила цео свет, те се надам да ће дело наићи на добар пријем”, рекла је Јасмина Лазаревић.

(Извор: Град Шабац)

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар