Две деценије плодног рада Дома културе у Прњавору

(Фото: Шабачки лист)

Две деценије од оснивања Дома културе у Прњавору, достигнућа и признања, како колектива, тако и појединаца, тема су изложбе која је синоћ отворена у галерији ове установе. Поставка води кроз неколико сегмената: позориште, фолклорни ансамбл, књижевни клуб и ликовну колонију, а представљене су награде, захвалнице, дипломе, пехари, плакете, уметничка дела, као и књиге аутора из Прњавора и Мачве.

У име Града Шапца присутне је поздравио градоначелник др Александар Пајић честитајући Дому културе јубилеј – 20 година постојања и рада.

– Било је велико задовољство што смо један значајан јубилеј обележили са новим директором Мариом Максимовићем и што је на овакав начин приказано шта је Дом културе радио у претходних 20 година. Важно је што наша установа у Прњавору чува и негује сећања не само о достигнућима и признањима, већ и уметничким и књижевним делима. Ово је један спој историјског подсећања и традиције на коју смо поносни и коју треба неговати – рекао је Пајић.

Градоначелник је нагласио да је „наша обавеза да сва достигнућа и рад установа културе приближимо новим генерацијама, јер сва ова дела треба да буду подстрек за велике уметничке домете.“

– Нама је важно да млади људи имају простор где могу квалитетно да проведу своје време и да уживају у културним догађајима – рекао је Пајић и поручио да ће Град Шабац у наредном периоду подржавати овакве установе још више, јер све оно што је синоћ видео недвосмислено потврђује да то и заслужују.

Због тренутне епидемиолошке ситуације, мештани Мачванског Прњавора изложбу могу погледати у малим групама до 30. априла.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар