fbpx

Град Шабац наградио најбоље ученике и студенте

(Фото: ФБ страница градоначелника Шапца)

У недељи када Шабац прославља Дан града, градоначелник др Александар Пајић доделио је награде ученицима и студентима, који су остварили најбоље резултате у претходној школској години (на такмичењима која су могла да буду одржана). Награђени су 21 ученик и 11 наставника основних школа, као и 9 ученика и седам професора средњих школа.

– Ово ученицима треба да буде подстрек за још боље резултате у наредном периоду. Трудићемо се да сваке године повећавамо средства која ће бити опредељена образовним установама нашег града како би ђаци имали што боље услове за рад и показали врхунске резултате – истакао је Пајић.

Градоначелник је навео да су уз основце и средњошколце данас стипендијама награђени и најбољи студенти. На основу конкурса, 18 најбољих студената је остварило право на новчану подршку града.

– Сви који су добили стипендије имају просек изнад 9,40. Ту су и два студента, која су добила стипендију за дефицитарна занимања – професора математике и професора хемије. У знању је велика моћ, наши ученици га имају, а град је ту да подржи да се њихови потенцијали у потпуности искажу – рекао је градоначелник Пајић.

(Фото: Град Шабац)

Професорка математике Мирјана Обрадовић, захвалила се у име стручног већа наставника математике Основне школе „Николај Велимировић“, Граду Шапцу на наградама које су издвојили, пре свега, за ученике, а потом и наставнике који их подржавају.

„Циљ школе је да образује ученике и да их васпитава, али и да препознаје таленте и негује их. Свако дете је даровито, те је наша мисија да му помогнемо да открије свој таленат и помогнемо у развоју. Деци награде значе, не само као потврда њиховог рада, већ и великог труда који улажу. Позитиван пример је и када наставници добију признање, јер ми смо њихови узори“, казала је професорка Мирјана Обрадовић.

Стефан Милић, студент Економског факултета у Суботици, одељења у Новом Саду, захвалио се локалној самоуправи и градиначелнику Шапца др Александру Пајићу.

„Захваљујем се на указаној части и поштовању традиције града да се свим студентима, младим талентима омогући један вид помоћи. За мене је ово велика сатисфакција за будући рад и остварење добрих резултата и надам се да ће у предстојећем периоду већина ових младих људи да се врати у свој родни град и настави живот“, рекао је Милић.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар