Градоначелник Пајић: Шабац није епидемиолошко жариште

Александар Пајић (Фото: Град Шабац)

„Град Шабац тренутно није епидемиолошко жариште. Имамо од 322 до 360 прегледа дневно у ковид амбуланти Дома здравља „Др Драга Љочић” у Шапцу, што је благи пораст у односу на претходни период. Апелујем на суграђане да стриктно поштују мере прописане Уредбом Владе Републике Србије, јер само тако нећемо ширити инфекцију и заштитићемо и себе, и друге.

Једини начин да победимо вирус корона, који је за сада познат у свету, је вакцинисањем. Ми данас на вакциналном пункту у сали Економске школе „Стана Милановић” имамо 400 вакцинација другом дозом „Спутњик Ве”, 19 другом дозом „Фајзера” и две „Синофармом”.

Осим тога, и око 20 људи примиће прву дозу „Фајзерове” вакцине. Држава је обезбедила довољан број вакцина, и зато позивам све суграђане да се пријаве за вакцинисање. Искористимо ту прилику да изаберемо вакцину коју желимо да примимо и тиме заштитимо себе, али и читаву заједницу.

У Шапцу је тренутно ревакцинисано 12.069 наших суграђана, а преко 31 хиљада доза вакцина је укупно дата у нашем граду. Добро нам иде вакцинација, али не треба да станемо. Треба да искористимо могућност да се сви вакцинишемо”, рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Извор: Град Шабац

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар