Бирмачевић: Када Зеленовић говори о политичкој мафији и криминалцима, говори о себи

Бобан Бирманчевић

– Већина грађана Шапца на изборима је јасно рекла да жели да живи нормално. Зато су гласали за Српску напредну странку, а на сметлиште локалне историје послали Небојшу Зеленовића и остале прилепке на буџет града. Иза њих су остали дугови, а права слика Зеленовићевог “европејског” Шапца указала се када је вољом народа свргнут са власти, наводи се у данашњем саопштењу за јавност др Бобана Бирманчевића, народног посланика у Скупштини Србије и повереника Градског одбора СНС-а у Шапцу.

– Путеви, бехатони, фарбани бетони, потрајали су колико је трајала његова кампања. А све је дебело плаћено из касе коју пуне сви Шапчани. Низ афера, финансијских малверзација, контраверзних одлука, потеза, дрскост, бахатост према онима који му се не приклањају, све то обележило је страховладу овог новопеченог борца против климатских промена.

Изигравањем закона, претварањем да је у стању препасти, низ воду је отишло пет милиона евра колико је ненаменски потрошено 2015. године. За то је одговоран Небојша Зеленовић. И упркос судском процесу, случај је застарео. То је, изгледа правда и право како замишља Небојша Зеленовић. А управо његов активиста је признао пред судом да је куповао гласове за шефа. 

Лицемерно је да човек који је упамћен као један од оних који су пратили упад у РТС групе хулигана наоружаних моторним тестерама и који су разваљивали по Београду и ломили ограду испред Председништва, сада прича о некаквој мирној борби за темеље нормалног живота. И на последњим изборима видели смо ту мирноћу од стране његове активисткиње, тада директорке једног градског предузећа, како силеџијски напада народ и покушава да им развали капију.

Видели смо Зеленовићеве демократе и борце за слободне изборе како на бирачком месту постројавају остале чланове бирачког одбора и не дају им да приђу док они сами наводно броје гласове. Такав лоповлук никада раније није виђен. Зато, када Небојша Зеленовић говори о криминалцима, политичкој мафији и хајдучији, он говори о себи. Јер тако је владао нашим градом. 

Врхунац безобразлука Небојше Зеленовића је тобожња брига за уставни поредак Србије. Заборавио је, изгледа, да је Уставни суд изрекао да је пројекат бившег шабачког градоначелника по питању референдума о трошењу новца од пореза на имовину, дискриминаторски, противзаконит и противуставан. Сетимо се само и оног документа о пројекту садње јагоде у Општини Пећ који је увалио одборницима, а на којем пише да се пројекат реализује са “државом Косово”. 

Шабац има будућност. То није Небојша Зеленовић нити било ко из његове интересне групе. Срећан сам што су Шапчани напокон протерали ове фигуре са чела града. Само бих још желео да подсетим Небојшу Зеленовића да је кључна разлика између странке којој припадам и његове у томе што Српска напредна странка слуша народ и поштоје вољу грађана, а његова поткупљује, прети, краде како би се домогла власти – нагласио је Бирманчевић.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар