Библиотека шабачка 2. априла у знаку дечје књиге

(Фото: Шабачки лист)

У петак 2. априла 2021. године на Међународни дан дечје књиге и Светски дан особа са аутизмом у заједничкој организацији Библиотеке шабачке и ОШ „Свети Сава“ одржаће се централна прослава књижевно-ликовног конкурса Дај ми реч да је насликам за сву децу и ученике који су по ИОП-у.

У 11 часова испред школе „Свети Сава“, поздравним говором директорке Катарине Томић и кратке представе Да ли сте ви жаба? деце из вртића „Бубамара“, по драмском тексту Јасминке Петровић, отпочеће обележавање ових значајних повода. Програм се наставља у парку код Соколског дома, где ће дечји хорић из вртића „Сунце“, заједно са полазницима школе и њиховим наставницима, отпевати песму Не ругај се, а ученици из школе „Свети Сава“ ће одиграти представицу А зашто, такође по тексту Јасминке Петровић. Мале мажореткиње ће имати наступ испред Анекса и Дечије библиотеке.

После симболичне размене белих и плавих балона у дворишту, испред Библиотеке шабачке и отпеване песме Кад би мени дали један дан хорића који предводи Соња Живковић и „Искрица“ које води Весна Мијић, биће проглашени  победници у све четири категорије првог књижевно-ликовног конкурса Дај ми реч да је насликам.

Изложбу у холу Библиотеке свечано ће отворити Јелена Подгорац Јовановић, директорка Библиотеке шабачке, Александра Вуковић Курдулић, библиотекар у школи „Свети Сава“ и Јасминка Петровић, књижевница за децу и младе. Музички трио: Теодора Живковић (клавир), Нађа Живковић (флаута) и Владислав Поповић (флаута), као и соло Софија Петровић на виолини ће пригодном нумером прогласити манифестацију отвореном.

Изложба преко 200 радова који су стигли из читаве земље као и коментари захвалних родитеља и других ментора који су подржали децу учеснике, красиће хол Владичанског двора и хол Дечје библиотеке до 20. априла 2021. године. Отварање изложбе ће се одржати без присуства публике због пандемије, а уживо пренос ће сви заинтересовани моћи да прате преко Facebook странице Библиотеке шабачке.

(Извор: Библиотека шабачка/А. Ердевички Томић)

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар