Амбасадор Мексика на отварању изложбе у Културном центру у Шапцу

(Фото: Шабачки лист)

Амбасадор Сједињених мексичких држава у Србији Карлос Феликс Корона био је јуче гост на свечаности поводом Дана града Шапца и доделе Априлских награда, а потом је у вечерњим сатима, са градоначелником др Александром Пајићем, у Културном центру отворио изложбу графике „Многобројне могућности линије“, своје сународнице Дијане Моралес Галисије.

– Ово је прва званична посета његове екселенције, господина Карлоса Феликса од како је именован за амбасадора Мексика у Србији. Срећни смо што нас је посетио баш на Дан града Шапцa – рекао је градоначелник и истакао да амбасадорова посета наставља традицију пријатељства Мексика и Србије, дугу 75 година.

Синоћни догађај је трећа изложба мексичких аутора коју Културни центар у Шапцу организује у сарадњи са амбасадом Мексика и мр сликарства Лепосавом Милошевић Сибиновић, ауторком овог пројекта међународне културне сарадње.

– Имам изузетно снажне утиске, јер је ово моја прва посета од када сам званично ступио на дужност амбасадора Мексика у Србији. Цео живот ћу је памтити овај дан – нагласио је амбасадор Карлос Феликс.

Шапчани ће у наредних десет дана у галерији Културног центра моћи да погледају радове истакнуте уметнице из Мексико Ситија Дијане Моралес Галисије, која иза себе има велики број самосталних изложби и неколико престижних међународних награда.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар