Александар Пајић: Вакцина има довољно, искористимо шансу да будемо здрави

(Фото: Град Шабац)

Градоначелник Шапца др Александар Пајић обишао је данас са Драганом Потпаром, државном секретарком у Министарству државне управе и локалне самоуправе, др Гораном Стаменковићем, помоћником министра здравља за инспекцијски надзор и Владаном Красавцем, начелником Мачванског управног округа, вакцинални пункт у Средњој економској школи „Стана Милановић” у Шапцу.

Градоначелник Пајић казао је да се вакцинисање одвија по плану, да нема гужве на вакциналном пункту и позвао све суграђане да се вакцинишу. 

„До сада је на територији нашег града укупно вакцинисано око 35.000 Шапчана, док је две дозе вакцине примило око 15.000. Позивам све суграђане да се пријаве и вакцинишу, јер је то једини начин да се вратимо нормалном начину живота. Будимо одговорни! Наша држава је обезбедила довољан број вакцина за све. Зато искористимо ту шансу да будемо здрави и да коначно скинемо маске“, поручио је том приликом Пајић.

Данас, раније, државна секретарка Драгана Потпара, у Градској кући у Шапцу, присуствовала је састанку Радне групе за координацију републичких инспекција ради примене мера за сузбијање ширења коронавируса са предстaвницима Мачванског округа.

Радна група је размотрила питање координисаног надзора и сарадњу округа и јединица локалне самоуправе, уклађеност поступања представника инспекција и комуналне милиције на терену и упознала се са изазовима са којима се инспектори суочавају.

Такође, разговарано је и о планирању по утврђеним ризицима, посебно када је у питању поступање код непоштовања противепидемиолошких мера у борби против ширења заразне болести ковид-19, али и о извештавању и координацији приликом достављања података са терена.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар