Аксентијевић: Нисам вређао децу, нас су погрдно називали

Бурно треће полувреме меча женских екипа Мачве и Звезде (Фото: Принтскрин)

Управа ЖФК Звезда Б 2018. које су гостовале шабачкој Мачви протеклог викенда тврди да су девојчице трпеле скандалозне увреде од стране управе клуба домаће екипе, што одлучно негира Миленко Аксентијевић, тренер Шапчанки.

– То је ван сваке памети и нема везе са истином. Оне су изгубиле а ко губи има право и да се љути али не сме да буде тако дрзак и да износи ствари које нису тачне. Деца су за мене светиња, нисам никога вређао. Учим их да на спортски начин дођу до резултата, таман посла да је другачије. Чланице моје екипе учим да пруже руку противнику и да честитају на победи, а нас су поједине чланице поражене екипе називали сељацима и простацима, а не ми њих – каже Аксентијевић.

Да подсетимо, управа београдског клуба огласила се после утакмице због, како наводе, увреда које је тренер домаће Мачве изговарао деци. „Да неком детету тако причате ‘дабогда те рак изјео, појео’, а не знате ни да ли му се можда мајка лечи у том моменту од неке болести… Ми смо изгубили, нема везе, ни суђење није спорно, ни резултат, можда је судија требало само раније да санкционише ово, или делегат, то све остаје на ФСС-у, да спроведе своје мере, ако их уопште буде спроводио – истичу у београдском клубу.

У Општинском фудбалском савезу Шапца кажу да су овакве ствари непримерене свему ономе што представља спорт и спортско такмичење.

– Прва и основна ствар јесте да сваки тренер мора да буде и педагог, да познаје психолошки статус свог тима али и да сагледа своје стање, да ли је способан да води тим. Најоштрије осуђујем то што се десило и тражим од свих структура ФСС да реагују у складу са правилницима. Посебно наглашавам да су недолична и непримерена понашања највише заступљена на утакмицама млађих категорија узраста, како у мушкој тако и у женској конкуренцији. Све структуре фудбалских органа морају посебну пажњу да обрате првенствено на понашање и однос тренера према младим играчима и играчицама – наводи Драган Антонић, председник Општинског фудбалског савеза Шапца.

Славица Гајић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар